Romige kip met broccoli

Heerlijke malse kip in een romige saus. Daarbij serveer ik gestoomde broccoli en gebakken krieltjes. In plaats van krieltjes serveer ik dit recept ook wel eens met rijst. Wij vinden dit een heerlijk recept en het staat dan ook geregeld bij ons op het menu. We eten er met 3-4 personen van.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Snij de kippendijfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een pan en laat de olie warm worden.
  • Schep de kip in de pan en bak rondom aan. Schep regelmatig om.
  • Pel de uien en snipper de uien in stukjes.
  • Was de champignons en snij in plakjes.
  • Voeg de uien en champignons toe aan de kip en laat 5 min. meebakken terwijl je af en toe omschept.
  • Voeg de kippenbouillon en kookroom toe en meng door elkaar.
  • Laat het gerecht met een deksel op de pan zo'n 25 min. zachtjes koken.
  • Stoom ondertussen de broccoli en bak de krieltjes of kook de rijst.
  • Doe de maizena in een schaaltje en meng met een beetje koud water tot een papje.
  • Voeg het maizena papje toe aan de kip en laat nog 5 min. doorkoken tot de saus gebonden is. 
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil