Romige aardbeienslof

Deze mooie romige aardbeien taartjes zijn super lekker. Ik heb een sloffenbodem gemaakt. Daar bovenop heb ik een vulling van verse aardbeien, mascarpone en slagroom gemaakt. Heerlijke romige taartjes met verse aardbeien dus. Ik gebruikte voor deze taartjes een siliconen bolvorm van 6 cm doorsnee. Met dit recept kan je 6 taartjes maken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je start met het maken van het deeg.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 
  • Voeg suiker, basterdsuiker, rasp van ½ citroen en een snufje zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het spijs met ½ ei door elkaar.
  • Doe het spijs mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje. 
  • Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.
  • Druk met een ronde vorm van 10 cm doorsnee 6 deeg bodempjes uit. 
  • Leg de bodempjes in de vormpjes op de bakplaat.
  • Spuit een laagje spijs op de bodempjes tot 1 cm van de rand.
  • Bak de slof bodempjes in 15-20 min gaar. 
  • Laat de slof bodempjes een beetje afkoelen in de vorm en later op een rooster.

 

  • Week de gelatine in koud water
  • Bekleed een siliconen halve bolvorm met plasticfolie.
  • Was de 9 aardbeien en dep droog.
  • Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien doormidden.
  • Zet de aardbeien met de platte kant tegen de rand van de bolvorm.
  • Was de 100 gr. aardbeien en dep droog.
  • Verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien.
  • Doe de mascarpone, slagroom en vanillesuiker in een kom.
  • Mix tot een egaal mengsel dat nog niet stijf is.
  • Doe de aardbeien puree in een pannetje en verwarm een beetje.
  • Los de gelatine op in de aardbeienpuree.
  • Voeg de aardbeienpuree toe aan de mascarponeroom. 
  • Meng door elkaar tot een stijve massa.
  • Schep de room in een spuitzak zonder spuitmondje.
  • Knip de punt van de spuitzak en spuit de vormpjes vol met het aardbeien-mascarpone mengsel.
  • Zet de vorm in de koelkast en laat 3-4 uur opstijven. 

 

  • Haal de vorm uit de koelkast en haal de vulling met behulp van het plasticfolie voorzichtig uit de vormpjes.
  • Zet de halve bolvormpjes op de afgekoelde bodempjes. 
  • Bewaar de taartjes in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil