Rode kool ovenschotel met gehakt en appel

Vooral als het weer buiten wat kouder is eet ik graag een ovenschotel. In deze ovenschotel zitten heerlijke smaken van de rode kool, appel, gehakt en aardappelpuree. De aardappelpuree heeft een lekker krokant korstje gekregen in de oven. Wij eten met 3-4 personen van dit gerecht.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken.
  • Breng de aardappels aan de kook en kook ze in 12-15 min. gaar.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een (wok)pan.
  • Voeg het gehakt toe en strooi naar smaak kruiden over het gehakt.
  • Bak het gehakt rul.
  • Giet de rode kool in een zeef en laat het vocht eruit lekken.
  • Giet het water van de aardappels af en stamp de aardappels fijn.
  • Voeg een klontje boter toe en een scheutje melk en meng door elkaar tot je puree hebt. 
  • Schil de appel en snij in plakken.
  • Schep eerst de rode kool in een ovenschaal.
  • Leg plakjes appel over de rode kool.
  • Schep het gehakt op de appel.
  • Voeg de overige appel toe aan de ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal en duw een beetje aan.
  • Strooi paneermeel over de aardappelpuree.
  • Leg klontjes boter op de paneermeel.
  • Zet de ovenschotel voor 25-30 min. in de oven.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil