Ingrediënten
Voor de taart:
- 7 blaadjes gelatine
- Lange vingers
- 500 gr. kwark
- 90 gr. witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml slagroom
- 100 gr. bramen of blauwe bessen
- 120 gr. frambozen
- 120 gr. mango
Verder nodig:
- 150 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- Suiker vlinders

Dit is de verjaardagstaart voor de tweede verjaardag van mijn dochter. Het is een kwarktaart met verschillende soorten fruit. Door de verschillende soorten fruit ontstaan er een aantal laagjes met elk een andere kleur. Je kan ook kleurstof gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen maar ik gebruik zelden kleurstof. Voor de regenboog heb ik een cirkelvorm (zie foto in het recept) van sostrene grene gebruikt. Ik heb deze taart in een springvorm van 18 cm doorsnee gemaakt. Deze taart maken kost wel wat tijd want na elke laag zet ik de taart 1 uur in de koelkast zodat die laag alvast kan opstijven. Als je dit niet doet heb je kans dat de lagen door elkaar gaan lopen en dat wilde ik niet. Kortom, een taart waar je wel even mee bezig bent maar dan heb je ook een mooie (verjaardags)taart!
Instructie
Hoe maak je het:
- Week 2 blaadjes gelatine in koud water.
- Bekleed de springvorm (18 cm doorsnee) met acetaatfolie.
- Leg lange vingers (met de suikerkant naar boven) op de bodem van de springvorm tot de hele bodem is bedekt met lange vingers.
- Meng de kwark met de witte basterdsuiker en vanillesuiker.
- Klop de slagroom lobbig en spatel door de kwark.
- Pureer de bramen/blauwe bessen en druk ze door een zeef. Vang het sap op in een schaal.
- Verdeel het kwarkmengsel in 3 gelijke delen.
- Meng 1 deel van het kwarkmengsel met het bramen/blauwe bessen sap.
- Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
- Schep 2 el kwark door de gelatine en meng goed door elkaar.
- Meng de gelatine door het kwarkmengsel.
- Schep 4-5 el van het kwarkmengsel in een spuitzak en spuit een cirkel vol met kwark.
- Schenk het overige kwarkmengsel in de springvorm en zet de springvorm voor 1 uur in de koelkast.
- Week 2 blaadjes gelatine in koud water.
- Pureer de frambozen en zeef de pitjes uit de frambozen.
- Meng het frambozensap door ⅓ deel kwarkmengsel.
- Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
- Schep 2 el kwark door de gelatine en meng door elkaar.
- Meng de gelatine door het kwarkmengsel.
- Schep 4-5 el van het kwarkmengsel in een spuitzak en spuit een cirkel vol met kwark.
- Schenk het overtige kwarkmengsel in de springvorm en zet de taart voor 1 uur in de koelkast.
- Week de overige gelatine in koud water.
- Pureer de mango en meng door het kwarkmengsel.
- Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
- Schep 2 el gelatine door de kwark.
- Meng de gelatine door de kwark.
- Schep 4-5 el van het kwarkmengsel in een spuitzak en spuit een cirkel vol met kwark.

- Schenk het overige kwarkmengsel in de springvorm.
- Laat de taart 3-4 uur opstijven in de koelkast.
- Zet de cirkelvorm in de vriezer en laat de kwark volledig bevriezen.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
- Haal de cirkelvorm uit de vriezer en haal de cirkels voorzichtig uit de vorm.
- Leg de cirkels in elkaar en snij doormidden zodat er een regenboog ontstaat.
- Leg de regenboog op de taart.
- Spuit toeven slagroom onderaan de regenboog en verspreid over de taart.
- Decoreer de taart met suiker vlinders.
- Bewaar de taart in de koelkast.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil