Ingrediënten
Voor de taart:
- 200 gr. boter
- 300 gr. suiker
- 1 tl vanille extract
- 250 ml karnemelk
- 1 ½ tl rode kleurstof
- 15 gr. cacaopoeder
- 3 eieren
- 300 gr. bloem
- Snufje zout
- 1 tl baking soda
- 2 tl witte wijnazijn
Voor de vulling:
- 3 blaadjes gelatine
- 250 gr. magere kwark
- 50 gr. witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml slagroom
- 80 gr. aardbeien
Voor de ganache:
- 200 gr. witte chocolade
- 100 ml slagroom
- 25 gr. boter
Verder nodig:
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- Sprinkles
- Eventueel verse aardbeien
Een red velvet taart is een prachtige rode taart. Ik heb niet voor de gebruikelijke vulling van roomkaas gekozen maar voor een vulling met aardbeienkwark en witte chocolade ganache. Kortom, een heerlijke feestelijke taart! Je kan met 8-10 personen van deze taart eten. Het recept van de red velvet is van Rutger van de Broek.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix door elkaar in een paar min.
- Meng in een schaal de karnemelk met de kleurstof en cacao.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het boter mengsel.
- Meng het zout door de bloem.
- Voeg de helft van de bloem toe aan de boter.
- Voeg ook de helft van de karnemelk toe aan de boter en spatel door elkaar.
- Voeg de andere helft van de bloem en karnemelk toe en spatel door het beslag.
- Spatel de baking soda en witte wijnazijn door het beslag.
- Vet 2 springvormen van 20 cm doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verdeel het beslag over de springvormen en bak de taart in 35-40 min. gaar in de oven. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Haal de cakes uit de springvormen en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Bekleed de rand van 1 springvorm met acetaatfolie.
- Snij de 2 cakes bij zodat je een platte bovenkant hebt.
- Leg 1 cake in de springvorm.
- Verpak de andere cake goed zodat deze niet uitdroogt.
- Week voor de vulling de gelatine in koud water.
- Doe de kwark met basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en mix door elkaar.
- Klop de slagroom lobbig en spatel deze door het kwarkmengsel.
- Pureer de aardbeien en spatel door het kwarkmengsel.
- Los de gelatine op met aanhangend water.
- Voeg de gelatine toe aan het kwarkmengsel en meng goed door elkaar.
- Giet het kwarkmengsel in de springvorm en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de taart na 1 uur uit de koelkast en leg de andere cake (die verpakt was) op de taart.
- Dek de taart af met aluminiumfolie en laat nog 3 uur in de koelkast staan.
- Snij de witte chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige schaal.
- Doe de slagroom in een pan en breng aan de kook.
- Als de slagroom net kookt haal je deze van het vuur en giet je het op de chocolade.
- Meng rustig door elkaar met een garde tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg de boter toe en meng door elkaar tot de boter gesmolten is.
- Laat de gansche op kamertemperatuur komen.
- Haal de taart uit de springvorm en zet op een rooster.
- Giet de ganache over de taart en bestrijk de taart rondom met ganache.
- Zet de taart in de koelkast zodat de ganache goed kan opstijven.
- Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
- Doe de slagroom in een spuitzak en spuit toefjes slagroom op de taart.
- Decoreer de taart met sprinkles en verse aardbeien.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil