Ravigottesaus

Deze saus maak ik heel geregeld als we vis eten. De saus is erg lekker bij kibbeling of bij een kabeljauwburger. Ik kook het ei meestal vooraf zodat het ei is afgekoeld als ik de saus wil gaan maken. De saus is niet lastig te maken en hij smaakt heerlijk! Je kan de saus afgedekt 1 dag bewaren in de koelkast.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Kook het in in 7 min. hard. 

  • Laat het ei afkoelen.

 

  • Pel het ei, haal de dooier eruit en duw de dooier met behulp van een theelepel door een zeef. 

  • Pel de ui en snipper de ui heel fijn. 

  • Snij de augurk zeer fijn. 

  • Haal de blaadjes van de peterselie takjes af.

  • Hak de peterselieblaadjes en kappertjes fijn. 

  • Pers een halve citroen uit. 

  • Schep de mayonaise en kwark in een schaaltje en voeg de eidooier, ui, augurk, peterselie, kappertjes en citroensap toe. 

  • Roer dit alles goed door elkaar. 

  • Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil 

Delen