Ratatouille

Ratatouille is bekend als gerecht en als film. Hier gaat het over het gerecht ratatouille. Het is een gerecht met veel groenten die je stooft in bouillon. Wij vinden het erg lekker. We eten het meestal met aardappelpuree of gebakken krieltjes. Soms serveer ik er gebakken kipstukjes bij. Het gerecht is voor 3-4 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Pel de uien en snipper de uien fijn.
  • Verhit in een braadpan een scheutje olijfolie.
  • Voeg de uien toe.
  • Pers de teen knoflook uit boven de pan en meng door elkaar.
  • Fruit de uien aan tot ze glazig zien.
  • Schil ondertussen de winterpeen en snij in kleine blokjes.
  • Voeg de winterpeen toe aan de uien en bak 4-5 min. mee.
  • Snij de paprika, aubergine en courgette in kleine blokjes.
  • Voeg paprika, aubergine en courgette toe aan de pan. 
  • Voeg de kruiden, wijnazijn en de bouillon toe aan de pan en meng door elkaar.
  • Voeg de tomaten toe en meng door elkaar.
  • Breng het geheel aan de kook en stoof het gerecht op laag vuur in 20 min. gaar.
  • Serveer direct.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil