Rabarbersiroop

Het is weer het seizoen van de rabarber. Je kan met rabarber heel veel maken. Ik heb deze keer rabarbersiroop gemaakt. Door stukjes rabarber met suiker en water te laten koken krijg je een heerlijke siroop. Deze siroop is heerlijk in een glas water maar ook door baksels of yoghurt is de siroop erg lekker. De siroop blijft 1 week goed in de koelkast.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Snij de uiteinden van de rabarber.
  • Snijd de rabarber in stukjes van 2-3 cm.
  • Doe de rabarber met de suiker en het water in een pan. 
  • Meng door elkaar en breng op middelhoog vuur aan de kook. 
  • Zet het vuur op de laagste stand en laat de rabarber 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. 
  • Giet de rabarber door een zeef en vang het vocht op.
  • Giet het vocht terug in de pan en laat 5-7 min. inkoken tot een siroop.
  • Schenk de siroop in een schone fles en laat afkoelen in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil