Rabarber crumble

Wij hebben een rabarberplant in onze groentetuin. Deze plant voorziet ons al een heel aantal jaar van heerlijke rabarber. Ik maak vaak rabarbermoes met aardbeien of ik gebruik de rabarber in een baksel. Deze keer heb ik een heerlijke crumble gemaakt met de rabarber. Wij vonden hem allemaal erg lekker. Het recept is voor 2-3 personen. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  •  Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak eerst de kruimellaag.
  • Doe de suiker en bloem in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg de boter toe en meng met je vingertoppen door de bloem tot er kruimels ontstaan.
  • Voeg amandelschaafsel naar smaak toe en meng door de kruimels.
  • Zet de deegkruimels in de koelkast. 
  • Was de rabarber en snij in stukken van 5 cm.
  • Doe de rabarber met het water en de suiker in een pan en breng langzaam aan de kook.
  • Laat de rabarber 4-5 min. zachtjes koken. Roer af en toe in de rabarber.
  • Meng de kaneel door de rabarber.
  • Verdeel de rabarber over de schaaltjes.
  • Verdeel de kruimels over de bakjes. 
  • Bak de crumble in 20-25 min. gaar.
  • Laat de crumble 5-10 min. afkoelen voor je hem gaat eten. 
  • PAS OP: de rabarber is erg warm als hij uit de oven komt!

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil