Rabarber-aardbeimoes

Ik vind rabarber en aardbeien een heerlijke combinatie. Deze moes maak ik dan ook regelmatig. Je kan de moes lekker eten bij patat of gebakken aardappels maar ook in yoghurt of op ijs. Het past dus bij veel maaltijden. Het is een makkelijk recept om te maken. Als je potten vacuüm afgesloten zijn kan je de moes langere tijd bewaren.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Was de rabarber en snij de uiteinden er af.

  • Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.

  • Doe de rabarber en de suiker in een pan.

  • Voeg een bodempje water toe aan de rabarber. Roer alles goed door elkaar.

  • Breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 8 min. koken tot de rabarber zacht is. Roer wel af en toe door.

  • Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in stukken.

  • Voeg de aardbeien toe aan de rabarber en laat ongeveer 5 mee koken.

  • Haal de pan van het vuur en pureer het rabarber-aardbei mengsel met een staafmixer tot je een gladde moes hebt. (Je hoeft het geheel natuurlijk niet te pureren als je liever nog stukje in je moes hebt. Laat je moes dan wel wat langer koken tot je aardbeien meer opgenomen zijn in de moes.)

  • Doe de rabarber-aardbeimoes in een pot en laat afkoelen.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil