Rabarber-aardbeien tiramisu

We hebben rabarber genoeg in de groentetuin en daar kan je heerlijke gerechten mee maken. Vandaag heb ik een tiramisu gemaakt en die was toch lekker! Het recept is voor 2 personen. Je houd dan wel wat rabarber-aardbeien vulling over maar die kan je prima zo eten of door de yoghurt is het ook erg lekker. Maak de tiramisu 5-6 uur voor je hem gaat eten zodat de lange vingers zacht zijn.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je start met het maken van de rabarber-aardbeien vulling.

  • Was de rabarber en snij de uiteinden er af.

  • Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.

  • Doe de rabarber en de suiker in een pan.

  • Voeg een bodempje water toe aan de rabarber. Roer alles goed door elkaar.

  • Breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 8 min. koken tot de rabarber zacht is. Roer wel af en toe door.

  • Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in stukken.

  • Voeg de aardbeien toe aan de rabarber en laat ongeveer 8 mee koken.

  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

 

  • Verkruimel de lange vingers in grove stukken.

  • Meng de mascarpone, slagroom en vanillesuiker door elkaar tot een egale massa.

  • Schep het mengsel in een spuitzak.

  • Vul een glas met 2 el lange vinger kruimels.

  • Spuit een laagje mascarpone mengsel op de lange vingers.

  • Schep 2-3 el rabarber-aardbeien vulling op het mascarpone mengsel.

  • Herhaal de bovenstaande stappen zodat je mooie laagjes in het glas krijgt.

  • Eindig met een laagje rabarber-aardbeien vulling.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil