Rabarber-aardbeien taartjes

Het is rabarbertijd en daar ben ik blij om want ik vind rabarber erg lekker. Ik eet rabarber graag in combinatie met aardbeien. Ik heb taartjes van bladerdeeg gemaakt en die gevuld met banketbakkersroom. Daarna heb ik de taartjes verder gevuld met rabarber en aardbeien. Een erg geslaagde combinatie en de taartjes waren dan ook zo op. De rabarber-aardbeien vulling kan je ook een dag eerder maken en in de koelkast bewaren tot je het nodig hebt.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je start met het maken van de rabarber-aardbeien vulling.
  • Was de rabarber en snij de uiteinden er af.
  • Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Doe de rabarber en de suiker in een pan.
  • Voeg een bodempje water toe aan de rabarber. Roer alles goed door elkaar.
  • Breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 8 min. koken tot de rabarber zacht is. Roer wel af en toe door.
  • Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in stukken.
  • Voeg de aardbeien toe aan de rabarber en laat ongeveer 8 mee koken.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een muffinvorm in.
  • Steek met een steker van 10 cm doorsnee cirkels uit de plakjes bladerdeeg.
  • Strooi de suiker op je werkblad en duw elke cirkel bladerdeeg in de suiker zodat er aan 1 kant suiker zit.
  • Vouw de bladerdeeg cirkels met de suikerkant naar buiten in de muffinvorm. (De suikerkant tegen de muffinvorm aan)
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en knip een puntje van de spuitzak.
  • Spuit de banketbakkersroom in de bladerdeegbakjes tot de bakjes halfvol zijn.
  • Bak de bladerdeeg bakjes in 15-20 min. gaar en bruin.
  • Haal de bladerdeeg bakjes uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.

 

  • Bewaar de bladerdeegbakjes in een afgesloten trommel en vul ze pas vlak voor serveren.
  • Schep een paar eetlepels rabarber-aardbeien vulling in de bladerdeegbakjes. 
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil