Pure chocolade brownies

 

Brownies vind ik heerlijk om te eten. Deze brownies heb ik met pure chocolade gemaakt en dat is zo lekker. Ik bak deze brownie in een bakvorm van 20x20 cm maar heb je niet zo'n bakvorm dan kan je ook prima een springvorm van 20-23 cm doorsnee gebruiken.  Deze brownies vullen behoorlijk dus ik snijd ze in niet al te grote stukken. Ik snij ongeveer 9 stukken uit de brownie.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier. 
  • Doe de chocolade en de boter in een hittebestendige kom en zet de kom op een pan met een laagje water erin.
  • Smelt de chocolade en boter au-bain-marie.
  • Laat het mengsel iets afkoelen.
  • Mix ondertussen de eieren, eidooier, suiker, basterdsuiker en het zout in 5-6 min. luchtig.
  • Spatel het chocolade-boter mengsel rustig door het eimengsel.
  • Zeef de bloem en cacaopoeder boven de kom en spatel door elkaar.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie in 40 min. gaar.
  • Laat de brownie afkoelen in de vorm.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil