Pulled chicken empanadas

Empanadas zijn niet moeilijk te maken en ze smaken heerlijk. Ik gebruik kant en klaar hartige taartdeeg. Ik vulde de empanadas met pulled chicken. Het recept om zelf pulled chicken te maken vind je op mijn blog. Vul de empanadas niet te vol want dan kunnen ze niet goed dicht. Ik serveerde de empanadas met een beetje bbq-saus.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek cirkels van 10 cm doorsnee uit het hartige taartdeeg.
  • Vul de cirkel voor de helft met pulled chicken.
  • Bestrijk de rand van de halve cirkel met water en vouw het deeg dicht.
  • Druk de randen goed aan zodat ze goed op elkaar zitten. (gebruik eventueel een vork om de randen goed dicht te drukken)
  • Leg de empanadas op de bakplaat.
  • Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei.
  • Bak de empanadas in 20 min. gaar en bruin.
  • Serveer de empanadas warm met een beetje bbq-saus.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil