Pulled chicken

Pulled chicken stond al lange tijd op mijn lijstje om een keer te maken. Sinds kort heb ik een pan die ook in de oven mag dus reden te meer op pulled chicken te maken. Het is een fijn recept waarmee je alle kanten op kan. Ik heb de pulled chicken dan ook voor een aantal recepten gebruikt. Die recepten zie je binnenkort verschijnen op mijn blog!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • Pel de ui en snipper hem.

  • Schenk een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan en verwarm de olie op hoog vuur.

  • Fruit de ui in de pan op middelhoog vuur.

  • Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

  • Voeg de paprikapoeder, zout en peper toe en meng door elkaar.

  • Voeg de barbecuesaus toe en meng door elkaar.

  • Voeg de kippendijen toe en laat 2-3 min. mee bakken. 

  • Doe het deksel op de pan en zet in de oven.

  • Zet de pan ongeveer 1 uur in de oven.

  • Haal daarna het deksel eraf en laat de pan nog 10 min. in de oven staan.

  • Haal de pan uit de oven en laat de kip afkoelen tot deze lauw is.

  • Trek de kip met 2 vorken uit elkaar.

  • Serveer de kip met het barbecuesaus mengel.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil