Ingrediënten
- 125 gr. boter
- 200 gr. suiker
- 4 eieren
- 100 gr. bloem
- 50 gr. amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 50 gr. maizena
- Snufje zout
- 400 gr. pruimen
- Amandelschaafsel
Pruimen eet ik graag zo of ik gebruik ze in baksels. In dit recept heb ik met pruimen een heerlijke cake gemaakt. Ik heb in de cake amandelmeel gebruikt. Wil je dit niet gebruiken dan kan je ervoor kiezen om het amandelmeel te vervangen door bloem. Ik heb de cake in een vierkante vorm van 20x20 cm gebakken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet de vorm in of bekleed met bakpapier.
- Mix de boter en de suiker romig.
- Splits 2 eieren.
- Voeg de eidooiers en de eieren toe aan de boter en meng door elkaar.
- Meng in een aparte kom de bloem, amandelmeel, bakpoeder, maizena en zout door elkaar.
- Voeg het bloemmengsel toe aan de boter en mix door elkaar.
- Schenk het beslag in de vorm.
- Was de pruimen en dep ze droog.
- Snij de pruimen door midden en verwijder de pitten.
- Leg de pruimen met de snijkant in het beslag.
- Bestrooi de bovenkant van de cake met amandelschaafsel.
- Bak de cake in 50-60 min. gaar en bruin. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil