Pruimen - rozemarijn clafoutis

Een clafoutis wordt meestal met kersen gemaakt, maar je kan natuurlijk ook prima ander fruit gebruiken. Ik heb deze keer voor pruimen gekozen. Een lekkere smaakmaker en dus goede toevoeging aan dit recept is de rozemarijn. Ik heb een rozemarijn plantje in de tuin staan en dus heb ik zelfs nu in de winter nog verse rozemarijn. Vind je stukjes van de rozemarijn naaldjes niet lekker om te eten hak ze dan heel fijn zodat de smaak wel terug komt maar je ze bijna niet proeft. Ik heb de clafoutis als dessert gemaakt en het smaakte erg lekker. Dit recept is voor 2-3 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de pruimen doormidden en verwijder de pit.

  • Haal de naaldjes van de rozemarijn van de steeltjes en hak grof.

  • Meng de rozemarijn met de pruimen en 1 el suiker in een kom.

  • Dek de kom af met plasticfolie en laat 2 uur staan.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Smelt de boter in een pan.

  • Haal de pan van het vuur en laat even staan tot je het straks nodig hebt.

  • Strooi 1 el suiker in een ovenschaal.

  • Klop het ei los met de overige suiker.

  • Meng de slagroom en melk door elkaar en voeg toe aan het ei.

  • Meng de bloem door het mengsel.

  • Voeg de boter toe en meng door elkaar.

  • Giet het mengsel in de ovenschaal.

  • Verdeel de pruimen met de rozemarijn in het beslag. 

  • Bak de clafoutis 20-25 min. gaar en bruin.

  • Bestrooi met poedersuiker en serveer de clafoutis lauw-warm. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil