Prei - gehakt schotel met kerrie

Ik maak geregeld deze prei – gehakt schotel met kerrie. Het is een simpel recept en het smaakt erg lekker. Er zit best wat groente in en dat is natuurlijk weer heel gezond. De kerrie zorgt ervoor dat het een beetje pittig is maar niet te. Het recept is voor 2-3 personen. Een heerlijk recept om snel uit te proberen!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Bestrooi het gehakt met de gehaktkruiden.

  • Bak de gehakt rul in een wokpan.

  • Bak de krieltjes ondertussen in een andere pan tot ze bruin en gaar zijn.

  • Pers het teentje knoflook uit en voeg toe aan het gehakt.

  • Schil de ui en snij in halve ringen.

  • Snij de prei in stukjes.

  • Snij de paprika in stukjes.

  • Voeg de ui, prei en paprika toe aan het gehakt mengsel en laat mee bakken tot de groenten (beet)gaar zijn.

  • Strooi 2 el kerriepoeder en 2 tl kurkuma over het gehakt mengsel en schep door elkaar.

  • Laat nog 2 minuten op middelhoogvuur staan.

  • Strooi 1 tl kerriepoeder over de krieltjes.

  • Meng de krieltjes door het gehakt mengsel en schep alles door elkaar.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil