Ingrediënten
-
400 gr. pompoen blokjes
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
½ rode peper
-
¾ kippenbouillontablet
-
1 el olie
-
1 tl kerriepoeder
-
Crème fraiche
-
Peper
Ik eet zelden pompoen maar toen ik in de allerhande dit recept van pompoensoep voorbij zag komen was ik toch enthousiast. Ik ben aan de slag gegaan(heb het recept wat aangepast) en heb de soep gemaakt. Wij vonden de soep lekker. Ik gebruikte gesneden pompoen blokjes uit de vriezer maar je kan ook een hele pompoen gebruiken en die in blokjes snijden. Het recept is voor ongeveer 3 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Schil de ui en snij in stukjes.
-
Snij de knoflook fijn.
-
Verwijder het steeltje en de pitjes van de rode peper en snij de peper fijn.
-
Laat het bouillonblokje oplossen in 400 ml kokend water.
-
Verhit de olie in een soeppan.
-
Fruit de ui, knoflook, rode peper en kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur.
-
Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 2 min. al omscheppend mee.
-
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
-
Laat de soep 15 min. zachtjes koken.
-
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
-
Schep de soep in kommen.
-
Schep in elke kom 1 tl crème fraiche en een snufje peper.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil