Ingrediënten
-
700 gr. aardappelen
-
2 eidooiers
-
Klontje roomboter
-
Melk
-
1 volle el Italiaanse kruiden
-
Peper
Ik koop af en toe wel eens een zakje pommes duchesse in de supermarkt. Ik wilde zelf ook een keer pommes duchesse maken. Ik heb er Italiaanse kruiden aan toe gevoegd en dat pakte heel goed uit. Ik ga deze pommes duchesse zeker vaker maken want wat waren ze lekker. Je kan de pommes duchesse ook goed invriezen. Als je ze de pommes duchesse hebt opgespoten op een bakplaat, zet de bakplaat dan in de vriezer en laat een paar uur staan. Verpak de pommes duchesse daarna luchtdicht in een zak en je kan ze 1-2 maanden bewaren in de vriezer. Ik doe de pommes duchesse altijd bevroren in de oven, ze moeten dan soms wat langer in de oven. Deze hoeveelheid is voor ongeveer 4 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Schil de aardappels, was ze en snij ze in stukken.
-
Doe de aardappels in een pan met een laagje water.
-
Breng de aardappels aan de kook en kook ze in zo'n 15 minuten gaar.
-
Giet het water van de aardappels.
-
Stamp de aardappels fijn met een pureestamper.
-
Voeg de eidooiers, boter, Italiaanse kruiden en versgemalen peper toe.
-
Spatel alles door elkaar.
-
Voeg een scheutje melk toe maar niet teveel. (de puree mag niet te vloeibaar worden)
-
Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 210 graden.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Doe de puree in een spuitzak met kartelmondje.
-
Spuit rozetten puree op de bakplaat.
-
Bak de pommes duchesse in 30-35 min. knapperig en bruin.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil