Pollo al limone

Pollo al limone is een Italiaans gerecht met kip en citroen-botersaus. Ik heb dit gerecht een keer gegeten in een Italiaans restaurant en sindsdien wil ik het recept zelf een keer maken. Het is geen ingewikkeld recept en het smaakt waanzinnig lekker. Ik serveerde de kip met krieltjes uit de oven en een salade.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de kipfilets 1 of 2x horizontaal doormidden zodat je dunne plakjes kip hebt.
  • Leg de kip tussen 2 stukken plasticfolie en sla de kip met een vleeshamer of de onderkant van een pan plat.
  • Doe de bloem in een diep bord en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng door elkaar.
  • Haal de kip door de bloem zodat de kip rondom bedekt is met bloem en leg de kip op een bord.
  • Verhit in een koekenpan een klontje roomboter met een scheutje olijfolie.
  • Bak de kip op middelhoogvuur rondom gaar. (Dit gaat snel doordat de kip erg dun is)
  • Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  • Dek de kip af met aluminiumfolie zodat de kip warm blijft.
  • Zet het vuur uit en voeg een klontje roomboter toe aan de pan. 
  • Laat de boter smelten in de pan.
  • Voeg het sap van ½ citroen toe aan de pan en meng met de boter.
  • Voeg de fijngehakte peterselie en de rasp van 1 citroen toe.
  • Meng alles door elkaar en schep de boter-citroensaus over de kip. 
  • Snij de helft van de citroen in plakjes en serveer bij de kip. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil