Polentacake met sinaasappelsiroop

Ik ben dol op polentacake. Polenta is maïsmeel. In Italië gebruiken ze dit veel. Ik heb de polenta gecombineerd met amandelmeel. Hierdoor krijg je een ander soort cake dan de ´normale cake´. Ik vind de smaak heerlijk en al helemaal in combinatie met de sinaasappel. Ik meng door het cakebeslag rasp van 2 sinaasappels. Na het bakken van de cake besprenkel ik de cake met sinaasappelsiroop. Al met al een heerlijke combinatie. Ik heb de cake in een vorm van 20x20 cm gebakken maar je kan ook een ronde vorm van 20 cm doorsnee gebruiken. Ik snij de cake in 9-12 stukken. 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop boter en suiker romig.
  • Was de sinaasappels en dep droog.
  • Rasp de oranje schil van de sinaasappels en meng door de boter.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Meng de polenta, amandelmeel en de bakpoeder door elkaar.
  • Voeg het polenta mengsel toe aan de boter en mix door elkaar.
  • Bekleed een vorm met bakpapier.
  • Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake in 55-60 min. gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Maak terwijl de cake in de oven staat te bakken de sinaasappelsiroop:
  • Doe suiker en water in een pan.
  • Breng aan de kook terwijl je af en toe roert.
  • Als het water kookt voeg je de sinaasappelsap toe.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat 10-15 min. inkoken.
  • Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm.
  • Prik in de bovenkant van de cake gaatjes.
  • Haal de cake uit de vorm.
  • Besprenkel de cake royaal met sinaasappelsiroop.
  • Laat de cake volledig afkoelen en bewaar luchtdicht.
  • Serveer de cake eventueel met een schepje Griekse yoghurt. 

 

Eet smakelijk!!

 

 

Groetjes, Wil