Poffertjes

De meeste mensen vinden poffertjes heerlijk. Ik heb zelf een poffertjespan en zo nu en dan komt deze tevoorschijn en maak ik poffertjes. Poffertjes maken is helemaal niet moeilijk en ze smaken heerlijk. Ik serveer de poffertjes graag met poedersuiker en een beetje roomboter. Dit recept is genoeg voor 3 personen.

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Meng de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar in een kom.
  • Schenk de melk en eieren in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg het melk/eieren mengsel toe aan de bloem en mix door elkaar tot een klontvrij beslag.
  • Laat de poffertjespan goed warm worden op het fornuis en bestrijk met de zonnebloemolie.
  • Schenk het beslag in de poffertjespan.
  • Draai de poffertjes om als de ene kant bruin is. 
  • Haal de poffertjes uit de pan als de andere kant van het poffertje ook bruin is. 
  • Bestrijk de poffertjespan opnieuw met olie en bak zo alle poffertjes tot je beslag op is. 
  • Serveer met poedersuiker en boter. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil