Pizza gekruid kipgehakt

Dit is een heerlijk recept van een pizza met gekruid kipgehakt. Ik heb ras el hanout als kruiden gebruikt. Ik vind deze kruiden erg lekker bij onder andere kipgehakt. Ik heb ook nog ui, puntpaprika en wortel toegevoegd. De wortel heb ik grof geraspt maar je kan hem ook heel fijn snijden. Soms gestrijk ik de pizzabodem met crème fraiche en een andere keer weer met tomatensaus. Zowel de crème fraiche als de tomatensaus passen goed bij deze pizza. Doe vooral wat jou het lekkerst lijkt. Kortom, een heerlijk recept van een heerlijke pizza!

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg het verse pizzadeeg op de bakplaat.
  • Bestrijk het pizzadeeg met een laagje crème fraiche of tomatensaus.
  • Doe het kipgehakt in een schaal.
  • Snij de ui en puntpaprika in kleine blokjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Rasp de winterwortel grof.
  • Meng de ui, puntpaprika, peterselie, wortel, ras el hanout en tomatensaus door het kipgehakt zodat alles goed gemengd is.
  • Verdeel het kipgehakt over de pizzabodem.
  • Bak de pizza in 18-20 min. gaar en krokant.
  • Haal de pizza uit de oven en serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil