Pitabroodjes

Ik wilde graag pitabroodjes eten maar ik had en geen in huis en de winkels waren dicht. Ik ben toen zelf pitabroodjes gaan maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het smaakt veel lekkerder dan de pitabroodjes uit de winkel. Ik ga dus voortaan altijd zelf pitabroodjes maken!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Doe de bloem, water, zout en gist in een kom en kneed met een mixer met deeghaken in 10-15 min. tot een soepel deeg. 

  • Dek het deeg af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen.

 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de bakplaat tijdens het voorverwarmen in de oven. 

  • Kneed het deeg kort door op een met bloem bestrooid werkblad.

  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.

  • Maak een bolletje van elk deeg stukje.

  • Duw het deegbolletje plat tot een dikte van 0,5 cm.

  • Leg de broodjes op de bakplaat en bak ongeveer 10 min. tot ze mooi bruin zien.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil