Pita met pulled pork

Een heerlijk pitabroodje met pulled pork en heerlijke groenten. Als groenten gebruik ik uien, mais, courgette, kidneybonen en tomaten. Ik heb de pita aan de binnenkant bestreken met crème fraiche. Alles bij elkaar vinden wij dit een heerlijke maaltijd die we graag eten. Ik heb de pulled pork niet zelf gemaakt maar kant en klaar gekocht. Ik hoefde de pulled pork alleen nog maar even in de oven te verwarmen. Je kan de pulled pork natuurlijk ook zelf maken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Bereid de pulled pork zoals aangegeven staat op de verpakking of maak hem zelf. 
  • Pel de uien en snipper de uien.
  • Haal de mais en kidneybonen uit het blik en doe ik een zeef.
  • Spoel de mais en bonen goed af met water.
  • Snij de uiteinden van de courgette en snij in blokjes.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een wokpan.
  • Voeg de uien toe aan de pan en bak ze glazig.
  • Voeg maïs, kidneybonen en courgette toe. 
  • Bak (beet)gaar terwijl je af en toe omschept. 
  • Snij de tomaten in stukjes.
  •  Voeg de tomaten toe en laat die nog een paar min. meebakken.
  • Snij de pitabroodjes voor de helft open en rooster ze in een broodrooster of in de oven.
  • Meng de pulled pork door de groenten. 
  • Bestrijk de binnenkant van de pitabroodjes met crème fraiche.
  • Verdeel de groenten met pulled pork over de pita broodjes.
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil