Pistache-witte chocolade balletjes

Witte chocolade en pistachenootjes vinden wij een erg lekkere combinatie. Ik kwam op het idee om deze lekkernij te maken doordat ik een restje witte chocolade ganache over had van een taart. Ik combineerde de ganache met pistachenootjes en dat beviel reuze goed. Het is dus een simpel recept maar wel erg lekker. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Hak de witte chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige schaal.
  • Doe de slagroom in een pan en breng aan de kook.
  • Als de slagroom net kookt haal je deze van het vuur en giet je het op de chocolade.
  • Meng rustig door elkaar met een garde tot de chocolade gesmolten is.
  • Voeg de boter toe en meng door elkaar tot de boter gesmolten is.
  • Laat de ganache op kamertemperatuur komen.
  • Laat de ganache verder opstijven in de koelkast.

 

  • Hak de pistachenootjes fijn en doe ze in een schaaltje.
  • Draai van de ganache kleine balletjes en rol ze door de gehakte pistachenootjes.
  • Bewaar de ganache-pistache balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil