Pineapple upside down cake

Dit is een heerlijke cake met ananas en karamel. Ik maak niet heel veel karamel in dit recept want ik vindt de cake dan veel te zoet worden. Draai de cake vrij snel na het bakken om zodat je hem nog kan lossen uit de vorm. Als je te lang wacht heb je kans dat de karamel hard wordt en gaat stollen. Je krijgt dan de cake niet meer uit de vorm. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn dus los de cake vlot uit de vorm. Ik serveer deze cake altijd met een flinke toef slagroom. Als ik kokoskwark in huis heb schep ik ook wel eens een een beetje van die kwark op de cake.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de lichtbruine basterdsuiker en 50 gr. boter in een pannetje en laat op laag vuur onder af en toe roeren smelten. (zorg ervoor dat de suiker goed is gesmolten)
  • Giet het sap van de ananas en laat de ananas goed uitlekken. 
  • Vet een dichte vorm van 25 cm doorsnee in.
  • Giet de inhoud van de pan in de vorm en verdeel over de bodem van de vorm.
  • Leg de ananas schijven in de karamel.
  • Klop voor de cake de witte basterdsuiker en de boter luchtig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Voeg het zout toe en mix door elkaar. 
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix door het beslag.
  • Giet het cakebeslag in de vorm en verdeel over de peren. 
  • Bak de cake in 30-40 min. gaar.
  • Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake 3-4 min. afkoelen in de vorm.
  • Draai de vorm om en stort de cake op een rooster.
  • Laat de cake afkoelen.
  • Serveer de cake met slagroom of kokoskwark.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil