Pindasaus

Is het nu pindasaus of satésaus? Officieel is het pindasaus omdat de saus van pinda´s word gemaakt. Veel mensen (waaronder ik zelf) zeggen vaak satésaus. 

De mensen die mij goed kennen weten dat ik graag pindasaus eet bij bijvoorbeeld bami, patat of gebakken aardappels. Ik ben wel een tijdje aan het proberen geweest om een goed recept te vinden wat ik erg lekker vind. Dat is gelukt en onderstaand recept maak ik dan ook geregeld. Je kan de saus 3 dagen in de koelkast bewaren.  

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Pel de ui en snij in kleine stukjes.

  • Pers de teen knoflook uit.

  • Doe de olijfolie in een pan en verwarm het.

  • Voeg de ui en knoflook toe.

  • Fruit de ui en knoflook in de pan in 3-4 min. 

  • Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper. Snij de peper in kleine stukjes.

  • Snij de schil van de gember en rasp de gember. 

  • Voeg de peper en gember toe en bak 2 min. mee.

  • Voeg de pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, basterdsuiker en het sap van ½ citroen toe.

  • Meng alles door elkaar en laat de saus 3-4 min. koken. Blijf wel roeren!

  • Voeg eventueel water toe als de saus te dik is. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil