Ingrediënten
- 1 pak lange vingers
- 1 blik perziken
- 250 gr. mascarpone
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 sinaasappel
- Amandelschaafsel
Wij eten graag tiramisu, er staan dan ook verschillende soorten tiramisu op mijn blog. Dit keer heb ik een tiramisu taart gemaakt. Net iets anders dan een toetje maar absoluut niet minder lekker. Natuurlijk kun je deze taart ook als toetje eten. De perziken smaken heerlijk fris en het amandelschaafsel smaakt er ook heerlijk bij. Kortom een echte aanrader om eens uit te proberen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
- Bekleed de bodem van de springvorm met lange vingers met de suikerkant naar boven.
- Leg evenveel lange vingers als in de vorm op een bord.
- Schenk de perziken in een vergiet en vang het sap op.
- Besprenkel de lange vingers royaal met het perzikensap.
- Snij 3 perzik helften in kleine blokjes.
- Snij de overige perziken in dunne partjes.
- Klop met een mixer de mascarpone los.
- Voeg de slagroom en de vanillesuiker toe.
- Was de sinaasappel en dep droog.
- Rasp de schil van de sinaasappel en voeg toe aan de mascarpone.
- Meng de mascarpone en slagroom door elkaar tot het stijf is.
- Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers in de vorm.
- Verdeel de perzik blokje over het mascarpone mengsel.
- Leg de overige laag lange vingers over de perzikblokjes en duw een beetje aan.
- Verdeel de overige mascarpone over de lange vingers.
- Leg de perzikpartjes op de mascarpone.
- Zet de taart 4-5 uur in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel.
- Laat het amandelschaafsel afkoelen en bewaar in een bakje tot je de taart gaat serveren.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil