Perziken kwarktaart

Ik eet graag kwarktaart. Meestal is dit een aardbeien kwarktaart (hiervan kan je het recept ook op mijn blog vinden) maar deze keer koos ik voor een perziken kwarktaart. Ik vind perziken erg lekker. Gelukkig komt over een tijdje het seizoen er weer aan dat er volop verse perziken en nectarines te krijgen zijn. Tot die tijd doen we het met perziken uit blik, ook lekker. Ik heb voor dit taartje een springvorm van 18 cm doorsnee gebruikt. Het is dus een wat kleiner taartjes voor ongeveer 6-8 personen. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.

  • Bekleed een springvorm met bakpapier.

  • Leg de lange vingers met de suikerkant naar boven op de bodem van de vorm zodat de hele bodem bedekt is.

  • Giet de perziken uit in een vergiet. Vang 5 el sap op. 

  • Doe 3 el perziken sap in een pan en zet even aan de kant.

  • Besprenkel met het overige sap de lange vingers.

  • Meng kwark, witte basterdsuiker en vanillesuiker door elkaar.

  • Klop de slagroom lobbig en spatel door de kwark.

  • Pureer de perziken.

  • Spatel de gepureerde perziken door de kwark.

  • Haal de gelatine uit het water en voeg toe aan de pan met het sap.

  • Laat de gelatine op laag vuur oplossen in het sap.

  • Schenk de gelatine bij het kwark mengsel onder voortdurend roeren. 

  • Schenk het kwarkmengsel in de springvorm. (Doe dit rustig anders gaan de lange vingers drijven.)

  • Zet de taart 4-5 uur in de koelkast om op te stijven.

  • Klop de slagroom met klopfix en vanillesuiker stijf. 

  • Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

  • Bewaar de slagroom in de koelkast.

 

  • Spuit toeven slagroom op de taart.

  • Leg op/naast elke slagroomtoef een partje perzik. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil