Ingrediënten
Voor de kwarkvulling:
- 7 blaadje gelatine
- 1 groot blik perziken
- 500 gr. magere kwark
- 70 gr. witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
Voor de biscuit:
- 50 gr. boter
- 190 gr. suiker
- 6 eieren
- 190 gr. bloem
Verder nodig:
- 500 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- Sprinkles
Afgelopen week was onze zoon jarig. Hij is alweer 3 jaar geworden. Ik heb deze cijfertaart voor zijn verjaardag gemaakt. Het is een grote taart waar je met veel mensen van kan eten. Ik heb de taart gevuld met perzikenkwark en slagroom. Ik heb de kwarkvulling een dag eerder gemaakt zodat de vulling goed kon opstijven in de koelkast. Wil je de kwarkvulling op dezelfde dag maken dan kan dat wel maar de vulling moet 5-6 uur opstijven. Houd hier dus rekening mee. Wij vonden de taart erg lekker. Je kan de taart natuurlijk maken met alle cijfers of letters die je maar wilt. Veel plezier met maken en eten!
Instructie
Hoe maak je het:
- Je start met het maken van de kwarkvulling:
- Week de gelatine in koud water.
- Doe kwark en basterdsuiker in een kom en mix door elkaar.
- Maak het blik perziken open en giet in een pan een bodempje sap.
- Laat het overige sap weglopen.
- Haal twee halve perziken uit het blik en bewaar de apart voor later gebruik.
- Pureer de overige perziken en mix door het kwarkmengsel.
- Klop de slagroom lobbig en spatel door de kwark.
- Knijp het water uit de gelatine en voeg de gelatine toe aan de pan met het perzikensap.
- Los de gelatine op in het sap.
- Meng de gelatine door het kwarkmengsel.
- Giet het kwarkmengsel in een spuitvorm zonder spuitmondje.
- Laat de kwarkvulling minimaal 5-6 uur opstijven in de koelkast. Ik laat de vulling de hele nacht opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de boter in een pan en laat de boter op zacht vuur smelten.
- Laat de boter een beetje afkoelen voor je hem verder gebruikt.
- Mix eieren en suiker luchtig.
- Zeef de bloem in 2x boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
- Spatel de gesmolten boter door het eiermengsel.
- Giet de helft van het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
- Bak de biscuit in 6-10 min. gaar.
- Stort de biscuit op een rooster en laat volledig afkoelen.
- Bekleed de bakplaat opnieuw met bakpapier en verdeel hier het overige beslag op.
- Bak de biscuit in 6-10 min. gaar en laat volledig afkoelen.
- Snijd uit beide plakken biscuit een groot getal. (Het cijfer wat ik gebruikte was 38 cm lang en 22 cm breed)
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak zonder spuitmondje.
- Verdeel de helft van de perzikenkwark en slagroom in toeven over het biscuit.
- Snijd de 2 perzik helften die je apart hebt gelegd in kleine stukjes en verdeel de stukjes over de vulling.
- Leg het andere biscuit cijfer netjes op de vulling en duw voorzichtig een beetje aan.
- Verdeel de overige perzikenkwark en slagroom in toeven over de biscuit.
- Versier de taart met sprinkles.
- Bewaar de taart in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil