Perzik-yoghurttaart

Ik heb deze perzik-yoghurttaart al heel wat keer gemaakt en elke keer ben ik weer blij om hem te eten. Het is een heerlijke frisse taart en veel perziken. Het recept komt uit het super dikke taarten boek. Ik heb het recept op veel punten aangepast. Ik recept hieronder is zoals ik hem altijd maak. Je moet wel even de tijd hebben om deze taart te maken. Tussendoor moet je ook nog 4 uur wachten want de taart moet opstijven in de koelkast. Maar als de taart dan klaar is het je ook een heerlijke taart die er ook nog eens prachtig uit ziet. Als je de taart aansnijd zie je ook nog prachtige lagen in de taart.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Vet een springvorm van 28 cm doorsnee in.

  • Splits de eieren.

  • Klop de eiwitten en een snufje zout stijf.

  • Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 100 gr. suiker en 1 zakje vanillesuiker toe.

  • Zet de mixer op de laagste stand en voeg de eidooiers 1 voor 1 toe.

  • Meng de bloem met de bakpoeder.

  • Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en spatel rustig door elkaar.

  • Giet het beslag in de springvorm en strijk glad.

  • Bak de taartbodem in ongeveer 20 min. gaar en bruin.

  • Haal de taartbodem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Snij een stukje van de lange vingers af. (Meet even in je springvorm hoe lang ze moeten zijn. Ze moeten een stukje boven de rand uit komen.)

  • Verbrokkel in een hakmolentje de afgesneden stukjes lange vinger.

  • Doe de taartbodem weer in de springvorm.

  • Zet de lange vingers langs de rand. (Dit is soms wat lastig want ze vallen snel om. Ik duw ze altijd voorzichtig een beetje in de bodem.)

  • Laat de perziken uitlekken in een vergiet of zeef.

  • Leg 4 perzikhelften in een bakje apart. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  • Snij 1/3 van de overige perziken in partjes.

  • Snij 2/3 van de perziken in blokjes.

  • Bekleed de taartbodem met de plakjes perzik.

perzik-yoghurttaart
  • Leg de gelatine in koud water.

  • Rasp de schil van de citroen.

  • Doe de yoghurt, 150 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker en de geraspte citroenschil ik een kom.

  • Roer alles goed door elkaar.

  • Knijp het water uit de gelatine en doe in een pan.

  • Laat de gelatine op laag vuur oplossen.

  • Roer 5 el yoghurtmengsel door de gelatine.

  • Schenk de gelatine langzaam en onder voortdurend roeren door het yoghurtmengsel.

  • Klop 400 ml slagroom en 2 el suiker stijf.

  • Spatel de slagroom door het yoghurtmengsel.

  • Strijk 1/3 van het yoghurtmengsel op de perzikplakjes.

  • Doe de helft van het overgebleven yoghurtmengsel in een andere kom.

  • Voeg de perzikblokjes toe aan 1 helft en spatel door elkaar.

  • Strijk het yoghurtmengsel met de perzikblokje in de springvorm.

  • Strooi de verbrokkelde langs vingers over het yoghurtmengsel.

  • Giet de rest van het yoghurtmengsel in de springvorm.

  • Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast.

     

  • Klop 200 ml slagroom en 1 zakje vanillesuiker stijf.

  • Doe de slagroom in een spuitzak met een kartelvormig spuitmondje.

  • Spuit toefjes slagroom op de taart.

  • Snij de 4 perzikhelften in kleine stukjes en leg op de taart.

  • Haal de taart uit de springvorm en leg op een taartplateau.

  • Knoop een strik om de lange vingers.

perzik-yoghurttaart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil