Perzik-bitterkoekjes toetje

Perziken eet ik graag. Het liefst natuurlijk in de zomer als ze lekker vers zijn. Maar ook in de winter maak ik dit toetje weleens met perziken uit blik. Deze keer heb ik ook voor perziken uit blik gekozen. Heb jij liever verse perziken dan kan dat natuurlijk ook. De bitterkoekjes hak ik fijn. Als je ze in het geheel in dit toetje doet worden ze taai en is dat minder lekker. Hak ze met de hand fijn op gebruik een hakmolentje. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Laat de perziken uitlekken in een vergiet.
  • Schep de magere kwark in een kom.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng door de kwark.
  • Snij 3-4 perzik helften in kleine blokjes.
  • Snij de overige perzik helften in partjes.
  • Hak de bitterkoekjes fijn.
  • Strooi de helft van de bitterkoekjes op de bodem van de schaal.
  • Verdeel de helft van het kwarkmengsel over de schaal.
  • Verdeel de perzikblokjes over de schaal.
  • Strooi de overige bitterkoekjes in de schaal.
  • Verdeel de kwark over de bitterkoekjes.
  • Leg de perzikpartjes op de bovenkant van het toetje. 
  • Bewaar het toetje in de koelkast tot gebruik.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  • Laat het amandelschaafsel afkoelen en strooi vlak voor serveren over het toetje. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil