Perentaart met lemon curd

Deze taart vind ik er super mooi uitzien. De perentaart smaakt ook nog eens heel erg lekker. Ik heb de peren gecombineerd met banketbakkersroom en lemon curd. Als topping over de peren heb ik amandelschaafsel gestrooid. Al met al een heerlijke combinatie. De bodem van deze taart is van bladerdeeg. Het nadeel hiervan is dat het bladerdeeg wat slap kan worden. Je kan de taart dus wel een aantal dagen bewaren maar op de dag van het bakken smaakt de taart het lekkerst omdat het bladerdeeg dan nog krokant is. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg op de bakplaat . 
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Prik geen gaatjes in de buitenste rand van 2-3 cm.
  • Verdeel de banketbakkersroom over het bladerdeeg. Laat ook hierbij de buitenste rand vrij.
  • Verdeel de lemon curd over de banketbakkersroom.
  • Schil de peren en snij in kwarten.
  • Verwijder de klokhuizen uit de peren.
  • Snij de peren in dunne partjes.
  • Verdeel de partjes peer dakpansgewijs over de banketbakkersroom.
  • Vouw de buitenste rand van het bladerdeeg naar binnen.
  • Kluts het ei en bestrijk de bladerdeeg rand met ei.
  • Strooi amandelschaafsel over de peren.
  • Bak de taart in 30-35 min, net iets onder het midden van de oven gaar.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil