Perentaart met frangipane en rozemarijn

Ik eet graag peren maar ik had nog nooit een taart met peren gemaakt. Tijd dus om een perentaart te gaan maken. Ik heb gekozen voor een bodem van bladerdeeg. Verder heb ik rozemarijn takjes toegevoegd aan deze taart. De peren nemen de smaak van de rozemarijn op en dat smaakt heerlijk. Het resultaat is een lekkere taart die niet standaard is. Ik heb de taart gemaakt in een langwerpige vorm maar heb je die niet dan kan het natuurlijk ook in een andere vorm.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • Hak de amandelen in een foodprocessor of hakmolentje fijn. Voeg de 100 gr. kristalsuiker en de eieren toe en maal alles door elkaar. Je frangipane vulling is nu klaar.

  • Rasp de schil van een citroen en pers het sap uit.

  • Verhit de bruine suiker in een pan samen met de citroenschil en sap. Verhit tot de suiker is gesmolten.

  • Haal de pan van het vuur en smelt de boter is het suikermengsel. Laat het mengsel een beetje afkoelen.

  • Vet je bakvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik gaatjes in het bladerdeeg.

  • Smeer of spuit de frangipane vulling op het bladerdeeg.

  • Schil de peren en snij de klokhuizen eruit. Snij de peren in 4 stukken. Leg de peren op de frangipane vulling en duw zachtjes aan.

  • Smeer met een kwastje de peren in met het suikermengsel. (De rest van het suikermengsel kan je bewaren voor als de taart klaar is.)

  • Verdeel takjes rozemarijn over de peren.

  • Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40-50 min.

  • Laat de taart afkoelen en haal uit de vorm.

  • Serveer de taart met slagroom en het suikermengsel.

perentaart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil