Peren toetje met sinaasappel-kaneelsiroop

In de herfst zijn er altijd weer de nieuwe peren in de winkel. Ik eet graag peren. Ik had er nog een paar op de fruitschaal liggen en besloot er een lekker toetje mee te maken. De peren hoeven nog niet rijp te zijn. Het toetje heeft heerlijke herfst smaken en kan warm worden gegeten, heerlijk als het buiten wat kouder is. Hou je er niet van om peren warm te eten dan kan je ze ook prima koud eten.

 

Instructie

Hoe maak je het:

  • Breng de sinaasappelsap met het kaneel en de suiker aan de kook. Laat het geheel 5 min. zachtjes doorkoken.

  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in partjes.

peren
  • Doe de peren bij de sinaasappel-kaneelsiroop in de pan en laat nog 5 min. zachtjes doorkoken.

  • Wil je de peren koud eten, laat ze dan afkoelen. Wil je de peren warm eten laat ze dan in de pan staan met een deksel erop.

  • Schep de kwark in schaaltjes en leg er een paar partjes peer op. Schep de sinaasappel-kaneelsiroop over de peren en je toetje is klaar!

toetje

Eet smakelijk!!

Groetjes, Wil