Ingrediënten
- 75 gr. boter
- 60 gr. donkerbruine basterdsuiker
- 1 el speculaaskruiden
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 2 el melk
Ik maak ieder jaar pepernoten met mijn kinderen. Mijn zoontje vindt het fantastisch om te helpen. Het is een super eenvoudig receptje maar de pepernoten smaken heerlijk. Het is niet een heel groot recept maar je kan het gemakkelijk verdubbelen voor een grotere hoeveelheid pepernoten. Ik maak de pepernoten niet te groot want ze rijzen in de oven nog. Als je de pepernoten wel groot maakt zijn ze soms bijna verbrand voor ze gaar zijn en dan smaken ze er niet lekkerder op, vind ik. Kortom, een leuk receptje om zelf of met kinderen te maken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Doe de boter, basterdsuiker, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel, zout en melk in een kom.
- Kneed de ingrediënten door elkaar tot het deeg een bal vormt.
- Maak kleine bolletjes van het deeg en leg met enige tussenruimte op de bakplaat.
- Bak de pepernoten in 15-18 min. gaar.
- Laat de pepernoten afkoelen op een rooster.
- Bewaar de pepernoten luchtdicht.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil