Pecannoten-perentaart

De nieuwe oogst peren ligt weer in de winkels. Ik eet ze graag en ik gebruik ze ook graag in baksels. Ik vind dat peren en noten goed bij elkaar passen, vandaar dat ik deze combinatie heb gebruikt in mijn taart. De taart was erg lekker en had heerlijke smaken. Je kan met 8-10 personen van deze taart eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe suiker, eidooier, water en zout in een kom.
  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe.
  • Meng met je handen door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. 
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed tot een deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30-45 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Hak de pecannoten in een hakmolentje fijn.
  • Voeg de eieren en suiker toe en meng met het hakmolentje door elkaar.
  • Vet de bakvorm in.
  • Bestrooi je werkblad licht met bloem.
  • Rol je deeg dun uit tot een lap van 2-3 mm dikte.
  • Bekleed je bakvorm met het deeg.
  • Snij het overtollige deeg weg aan de randen.
  • Verdeel je frangipane vulling over het deeg.
  • Schil de peren en snij ze doormidden.
  • Verwijder de klokhuizen.
  • Snij de peren in dunne plakjes. 
  • Verdeel de peren plakjes over de frangipane vulling.
  • Bak de taart in 40-45 min. gaar en bruin.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster.
  • Bestrooi de taart met poedersuiker voor serveren. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil