Pecannoten-karamelslof

Pecannoten zijn zo lekker en nog gezond ook. Ik had een zak pecannoten staan dus ik ben aan de slag gegaan met deze taart. De pecannoten in combinatie met de karamelsaus is misschien niet gezond maar wel erg lekker. Ik gebruik voor deze sloffenbodem geen amandelspijs maar ik heb zelf pecannoten spijs gemaakt. De smaakt van pecannoten is dan ook goed te proeven in deze slof.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je maakt eerst de sloffenbodem. 

  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 

  • Voeg suiker, basterdsuiker, rasp van ½ citroen en een snufje zout toe.

  • Meng alles goed door elkaar.

  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.

  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Maak ondertussen de karamelsaus:

  • Smelt in een pan de suiker op middelhoog vuur tot deze bruin ziet.

  • Verwarm ondertussen de slagroom (de slagroom mag niet koken)

  • Giet de slagroom bij de suiker. (Pas op dit gaat erg bubbelen en is erg warm)

  • Laat nog een paar min. doorkoken.

  • Haal de pan van het vuur en voeg de boter en zout toe. 

  • Roer net zolang tot alle boter is gesmolten. 

  • Giet de karamelsaus in een schaal en laat afkoelen.

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Strooi de pecannoten die je gebruikt voor de topping op een bakplaat en rooster ze in 7-10 min in de oven. 

  • Laat afkoelen. 

 

  • Maak het pecannoten spijs:

  • Hak de pecannoten fijn in een hakmolentje.

  • Voeg de suiker en het ei toe en meng goed door elkaar.

  • Doe het spijs in een spuitzak. 

 

  • Ga nu verder met de bodem:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.

  • Druk de sloffenvorm in het deeg.

  • Haal het overtollige deeg weg. 

  • Leg de bodem in een vorm op de bakplaat.

  • Spuit een laagje spijs op de bodem tot 1 cm van de rand.

  • Bak de slof in 15-20 min gaar. 

  • Laat de slof een beetje afkoelen in de vorm en later op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker, klop-fix en 1 el karamelsaus stijf.

  • Doe de karamels slagroom in een spuitzak.

  • Bestrijk de sloffenbodem met 2 el karamelsaus.

  • Spuit doppen karamel-slagroom op de sloffenbodem.

  • Hak de geroosterde pecannoten grof en strooi over de karamel-slagroom. 

  • Bewaar de slof tot gebruik in de koelkast.


Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil