Pecannoten boterkoek

Boterkoek in combinatie met pecannoten leek mij erg lekker. Ik heb dus een recept gemaakt waar deze combinatie in voor komt. Eerlijk is eerlijk: het is echt super lekker. Ik heb de visite ook laten proeven en die vonden hem ook heerlijk. 

Het kan zijn dat de boterkoek tijdens het bakken iets aan de bruine kant word. Dek de boterkoek dan af met aluminiumfolie, de binnenkant gaart dan nog verder maar de bovenkant wordt niet bruiner.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in.

  • Maak eerst het pecannoten spijs:

  • Hak de pecannoten fijn in een hakmolentje.

  • Voeg de suiker en het ei toe en meng goed door elkaar.

  • Doe het spijs in een spuitzak. 

  • Mix de boter, suiker, basterdsuiker en zout romig.

  • Kluts het ei en voeg bijna al het ei toe. Mix het ei door het botermengsel.

  • Zeef de bloem boven het botermengsel en mix door elkaar.

  • Verdeel het beslag in 2 gelijke delen.

  • Leg 1 gedeelte van het beslag in de springvorm. Duw een beetje aan zodat de hele bodem bedekt is. 

  • Spuit het pecannoten spijs op de deeglaag.

  • Verdeel de andere helft van het deeg over het spijs.

  • Bestrijk de boterkoek met het overgebleven ei.

  • Leg een aantal pecannoten op de boterkoek.

  • Bak de boterkoek 40-45 min. in de oven. (wordt de bovenkant van de boterkoek te donker dek de boterkoek dan af met aluminiumfolie) 

  • Haal de boterkoek uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

pecannoten boterkoek


Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil