Pavlova met oranjebloesemwater en mango

Pavlova´s zijn zo lekker! Deze pavlova´s hebben een laagje slagroom die op smaak is gemaakt met oranjebloesemwater. Proef zelf hoeveel oranjebloesemwater je lekker vindt in de slagroom want smaken verschillen nu eenmaal. Ik heb dus in dit recept ook niet aangegeven hoeveel oranjebloesemwater je moet toevoegen. Ik heb verder verse mango en pistachenootjes toegevoegd aan dit recept. Ik vind deze smaken heerlijk bij elkaar en ik wordt hier erg blij van. Met dit recept kan je 6-7 mini pavlova´s maken.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe.
  • Voeg het zout toe en meng door elkaar.
  • Zeef de maizena boven de kom en mix door de eiwitten.
  • Voeg de witte wijnazijn toe en spatel door de eiwitten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak cirkels van ongeveer 7 cm doorsnee van het eitwitschuim.
  • Zet de bakplaat in de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 120 graden.
  • Bak de pavlova´s 1 uur in de oven.
  • Zet de oven uit en laat de pavlova´s in een gesloten oven volledig afkoelen. 

 

  • Schenk de slagroom in een kom.
  • Voeg de klop-fix en vanillesuiker toe.
  • Voeg naar smaak oranjebloesemwater toe.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes/blokjes.
  • Hak de pistachenootjes grof. 
  • Schep met een lepel slagroom op de pavlova´s.
  • Verdeel mangoblokjes over de slagroom.
  • Garneer met de pistachenootjes.
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil