Ingrediënten
Voor het deeg:
- 500 gr. bloem
- 1 el bakpoeder
- Snuf zout
- 35 gr. suiker
- 25 gr. boter
- 250 ml water
Voor de vulling:
- Pulled chicken
Verder nodig:
- Zonnebloemolie
- Bbq-saus

Deze overheerlijke pasteien moet je echt een keer maken. Heerlijk om te maken en natuurlijk om te eten. Je kan allerlei vullingen bedenken dus leef je uit. Ik koos voor een vulling met pulled chicken. Ik serveerde de pasteien met bbq-saus. Al met al een heerlijke combinatie. De pasteien bak ik in zonnebloemolie. Je kan dit in een pan op het fornuis doen of in een frituurpan. Het voordeel van een frituurpan is dat de temperatuur makkelijker te controleren is. Als je toch voor een pan kiest, gebruik dan een thermometer om de temperatuur van de olie te controleren. Met dit recept maak je 8 grote pasteien.
Instructie
Hoe maak je het:
- Doe bloem, bakpoeder, zout, suiker, boter en water in de kom van de mixer.
- Kneed op lage snelheid het deeg 10 min.
- Vet een kom met zonnebloemolie en laat het deeg hier afgedekt 30 min. rusten
- Bestuif je werkblad met een beetje bloem.
- Stort het deeg op je werkblad.
- Verdeel het deeg in ballen van ongeveer 100 gram per stuk.
- Rol het deel uit tot een dikte van 2-3 mm.
- Verdeel de pulled chicken over de helft van het deeg. (vul ze niet ze vol want dan gaan ze open tijdens het bakken)
- Maak de rand van het deeg vochtig met wat water.
- Vouw het deeg dicht en druk de randen stevig op elkaar met behulp van een vork.
- Maak zo alle pasteien.
- Verwarm ondertussen de zonnebloemolie voor op 180-190 graden.
- Bak de pasteien in porties in de olie in 4-5 min goudbruin. Keer de pastei halverwege de baktijd.
- Laat de pasteien uitlekken op keukenrol.
- Bak zo alle pasteien.
- Serveer de pasteien met bbq-saus.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil