Ingrediënten
- 3 zalmmoten
- 300 gr. pasta
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- 450 gr. spitskool
- 150 ml groentebouillon
- 1 citroen
- Bosje dille
- 125 gr. crème fraiche
- Kappertjes
Spitskool staat bij ons geregeld op het menu. Spitskool is goed te gebruiken in verschillende recepten. Je kan er alle kanten mee op zoals koken, stoven en wokken. Vandaag gebruik ik de spitskool in een pasta gerecht. Ik gebruik volkoren pasta maar je kan elke gewenste pasta gebruiken. Ik serveer de pasta met een heerlijk stukje zalm, dille en kappertjes. Kortom, een heerlijk recept dat ook nog eens snel op tafel staat. Het recept is voor 3 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de zalmoten op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en viskruiden.
- Bak de zalmmoten in ongeveer 12 min. gaar.
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Pel de uien en snij fijn.
- Pers de knoflook uit.
- Fruit de uien en knoflook in een scheutje olijfolie in een wokpan.
- Voeg de spitskool toe en wok 2-3 min. mee.
- Voeg de groentebouillon toe en laat 5 -7 min. garen.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen.
- Hak de dille fijn. Leg wat dille apart voor later gebruik.
- Voeg de citroenrasp en de dille toe aan de pan en meng door elkaar.
- Voeg de crème fraiche toe en meng door elkaar.
- Giet het water van de pasta en meng de pasta door de spitskool.
- Serveer de pasta direct met een zalmmoot, kappertjes en de dille die je apart hebt weggezet.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil