Pasta spinazie

Wij eten heel geregeld spinazie dus ik probeer nog wel eens een recept uit met spinazie. Ik heb deze keer pasta spinazie gemaakt. Ik gebruikte spinazie a la crème uit de vriezer voor dit recept. Wil je verse spinazie gebruiken dan kan dat ook. Voeg dan ook kookroom toe aan het recept zodat je een romige saus krijgt. Dit recept is voor ongeveer 2-3 personen.

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Warm de spinazie langzaam op in een pan. 
  • Bak de spekblokjes uit. Als de spekblokjes zijn uitgebakken laat je ze uitlekken op een keukenpapier zodat het meeste vet eruit trekt. 
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, blijf bij de pan want de pijnboompitten verbranden snel.
  • Pel de ui en snipper de ui fijn.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en laat de olie warm worden.
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit aan terwijl je af en toe opschept.
  • Snij de boven en onderkant van de courgette. Rasp de courgette met een grove rasp. 
  • Voeg de courgette toe aan de pan met de ui en laat 4-5 min. meebakken.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en meng door elkaar.
  • Voeg de spekblokjes, pasta en spinazie toe aan het ui-courgette mengsel en meng door elkaar.
  • Schep de pasta op de borden en strooi er pijnboompitten over.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil