Pasta carbonara met tuinbonen en doperwten

Doordat wij een groentetuin hebben, heb ik altijd een voorraadje groenten in de vriezer. Onder andere zijn dit tuinbonen en doperwten. Om de groenten elke keer op dezelfde manier te eten vind ik maar niks vandaar dat ik pasta carbonara heb gemaakt met tuinbonen en doperwten. Wij vonden het erg lekker en dit komt zeker vaker op ons menu. Het recept is voor 3-4 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking gaar.
  • Kook de tuinbonen in 10 min. gaar en voeg in de laatste 4 min. de doperwten toe. 
  • Giet het water van de pasta en tuinbonen/doperwten en laat goed uitlekken. 
  • Bak ondertussen de spekreepjes tot ze beginnen te kleuren.
  • Pel de ui, en snipper hem.
  • Fruit de ui in een scheutje olijfolie in 5 min. 
  • Pers de teen knoflook uit boven de pan en bak kort mee met de ui.
  • Roer ondertussen de kookroom met de eieren, snufje zout en peper los.
  • Voeg de pasta en tuinbonen en doperwten toe aan de uien.
  • Voeg het kookroom mengsel toe en laat op zacht vuur onder voortdurend omscheppen 3 min koken. 
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil