Passievruchten curd

Ik had passievruchten gekocht bij de groenteboer en wilde hier graag wat mee maken. Ik heb op het internet een beetje rond gekeken en kwam op laura´s bakery dit recept tegen. Ik ben het gaan maken en het smaakt heerlijk. Je kan de curd gebruiken in taarten en gebak maar het is ook heerlijk in kwark of yoghurt. Ik weet nu al dat ik dit recept vaker ga maken. Ik heb de hoeveelheden van het recept gehalveerd.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de passievruchten doormidden.

  • Schraap de pulp uit de passievruchten.

  • Doe de passievruchtenpulp samen met het citroensap, suiker en boter in een pan.

  • Roer de eidooiers en maïzena in een kom tot een egale massa.

  • Laat de boter smelten en suiker oplossen op laag vuur.

  • Voeg het passievruchten mengsel in delen toe aan de eidooiers. Blijf ondertussen goed roeren. 

  • Schenk alles weer in de pan en zet terug op het fornuis.

  • Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook.

  • Laat het mengsel een paar minuten koken. Blijf de hele tijd roeren. 

  • Giet de passievruchten curd in een pot en laat afkoelen. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil