Passievrucht slof

Toen ik een tijdje geleden passievruchten had gekocht had ik er curd van gemaakt. Dat was zo goed bevallen dat ik er passievruchten sloffen taartjes van heb gemaakt. En wat zijn de taartjes lekker! Een echte traktatie om te eten en visite te trakteren. Veel plezier met het maken van deze heerlijke taartjes!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 

  • Voeg suiker, basterdsuiker, rasp van ½ citroen en een snufje zout toe.

  • Meng alles goed door elkaar.

  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.

  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Maak ondertussen de passievruchten curd:

  • Snij de passievruchten doormidden.

  • Schraap de pulp uit de passievruchten.

  • Doe de passievruchtenpulp samen met het citroensap, suiker en boter in een pan.

  • Roer de eidooiers en maïzena in een kom tot een egale massa.

  • Laat de boter smelten en suiker oplossen op laag vuur.

  • Voeg het passievruchten mengsel in delen toe aan de eidooiers. Blijf ondertussen goed roeren. 

  • Schenk alles weer in de pan en zet terug op het fornuis.

  • Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook.

  • Laat het mengsel een paar minuten koken. Blijf de hele tijd roeren. 

  • Giet de passievruchten curd in een pot en laat afkoelen. 

 

  • Ga nu verder met de bodem:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Meng het spijs met ½ ei door elkaar.

  • Doe het spijs mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje. 

  • Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.

  • Druk met een ronde vorm van 10 cm doorsnee 6 deeg bodempjes uit. 

  • Leg de bodempjes in een vorm op de bakplaat.

  • Spuit een laagje spijs op de bodempjes tot 1 cm van de rand.

  • Bak de slof bodempjes in 15-20 min gaar. 

  • Laat de slof bodempjes een beetje afkoelen in de vorm en later op een rooster.

 

  • Klop de mascarpone met de slagroom stijf.

  • Doe het mengsel in een spuitzak en knip de punt eraf. 

  • Spuit het mascarpone/slagroom mengsel op de sloffenbodem.

  • Schep afgekoelde passievrucht curd over het mascarpone/slagroom mengsel.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil