Ingrediënten
- 2 uien
- Olijfolie
- 1 winterwortel
- 1 rode paprika
- 750 gr. tomaten
- 1 l groentebouillon
- Peper
- 100 gr. rivierkreeftjes
- Peterselie
Soep staat bij ons heel geregeld op het menu. Als lunch of als voorgerecht bij het diner. Ook vind ik het ideaal om wat soep te serveren op onze restjes dag. Soms zijn er niet zoveel restjes en dan vult soep dat mooi aan. Onze kinderen zijn ook dol op soep en zo krijgen ze gelijk wat extra groenten binnen. Dit is een recept van een heerlijke paprika-tomatensoep. Voor een extra lekkere toevoeging heb ik aan deze soep rivierkreeftjes toegevoegd. Wij vonden de soep erg geslaagd. Hou je niet van rivierkreeftjes? Je kan ze ook prima weglaten in dit recept.
Instructie
Hoe maak je het:
- Pel de ui en snipper de ui in stukjes.
- Schenk een scheutje olijfolie in de pan en laat warm worden.
- Voeg de uien toe aan de pan en fruit de uien tot ze glazig zijn, roer af en toe.
- Schil de wortel en hak in stukjes.
- Snij de paprika in stukjes.
- Was de tomaten en snij in stukjes.
- Voeg de wortel, paprika en tomaten toe aan de pan en laat 5 min. koken.
- Voeg de bouillon toe aan de pan en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep 15-20 min. doorkoken.
- Pureer de soep eventueel met een staafmixer.
- Voeg peper naar smaak toe aan de soep.
- Voeg de rivierkreeftjes toe en laat 5 min. mee verwarmen.
- Hak de peterselie fijn en strooi de peterselie over de soep vlak voor serveren.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil