Paprika-tomatensoep

Deze soep is erg lekker en er zitten veel groenten in. Je kan zelf bepalen hoe pittig je de soep wilt maken. Ik verwijder de pitjes uit de rode peper. Hou je van erg pittig eten dan kan je de pitjes ook laten zitten. Ik voeg voor nog wat extra pit cayennepeper toe. Je kan de soep altijd eerst even proeven voor je de cayennepeper erdoor doet.  Een heerlijk soepje die graag bij ons op het menu staat. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Pel de uien en snij ze in halve ringen.
  • Pers de tenen knoflook uit.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een soeppan en verwarm de olie.
  • Voeg de uien en knoflook toe en fruit ze een paar minuten aan.
  • Snij ondertussen de paprika´s, tomaten en rode peper in blokjes/stukjes.
  • Voeg de paprika´s, tomaten en rode peper toe aan de pan.
  • Voeg de tomatenpuree, het bouillonblokje en het water toe aan de pan en roer door elkaar.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Laat de soep 15-20 min. koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met de cayennepeper, zout en peper. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil